آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که بهترین زمان غذا خوردن، چه زمانی است؟ در واقع؛ شناخت بهترین زمان برای صرف غذا اهمیت ویژه‌ای در زندگی پرانرژی‌تر و بهبود هضم دارد. با زمان‌بندی درست برای صرف وعده‌های غذایی، می‌توانید سوخت‌و‌ساز بدن خود را بالا برده و وزن خود را متعادل سازید. اگر این سوال در ذهن شماست که چه ساعتی غذا بخوریم؟ یا بهترین ساعت برای غذا خوردن، چه موقع است؟ در ادامه این محتوا ما را همراهی کنید. ما در این مقاله به بررسی بهترین زمان‌ها برای صرف هر وعده غذایی پرداخته‌ایم. شما با مطالعه این محتوا می‌توانید از بهترین زمان برای صرف وعده‌های غذایی مختلف آگاه شوید.

 
 
 
چه ساعتی غذا بخوریم؟ بهترین زمان غذا خوردن
 
 معصومه قناد ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۰ دیدگاه
 
آموزش کاهش وزن
 
تثبیت وزن
 
ترفند های لاغری
 
آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که بهترین زمان غذا خوردن، چه زمانی است؟ در واقع؛ شناخت بهترین زمان برای صرف غذا اهمیت ویژه‌ای در زندگی پرانرژی‌تر و بهبود هضم دارد. با زمان‌بندی درست برای صرف وعده‌های غذایی، می‌توانید سوخت‌و‌ساز بدن خود را بالا برده و وزن خود را متعادل سازید. اگر این سوال در ذهن شماست که چه ساعتی غذا بخوریم؟ یا بهترین ساعت برای غذا خوردن، چه موقع است؟ در ادامه این محتوا ما را همراهی کنید. ما در این مقاله به بررسی بهترین زمان‌ها برای صرف هر وعده غذایی پرداخته‌ایم. شما با مطالعه این محتوا می‌توانید از بهترین زمان برای صرف وعده‌های غذایی مختلف آگاه شوید
 
چرا انتخاب بهترین زمان غذا خوردن مهم است؟
 
اطلاع از زمانبندی مناسب برای صرف غذا و داشتن برنامه معین برای صرف وعده‌های غذایی، از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع؛ مطالعات نشان داده‌اند که تقریبا تمام سلول‌های بدن انسان، در یک زمانبندی مشخص کار خاصی را انجام می‌دهند. به اصطلاح می‌توان گفت که سلول‌های بدن، دارای یک ساعت درونی و دقیق هستند. بروز هرگونه اشکال در این هماهنگی می‌تواند متابولیسم بدن را دچار اختلال کند. از این رو؛ می‌توان گفت که انتخاب یک زمان معین برای غذا خوردن، از فواید گوناگونی برای بدن برخوردار است. حفظ انرژی در طول روز و کمک به کنترل وزن از جمله ویژگی‌های خوردن غذا در ساعات مشخص است. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقالت مرتبط سایت را نیز مطالعه کنید.
 
انتخاب بهترین زمان غذا خوردن می‌تواند به بهتر جذب کردن مواد غذایی و جلوگیری از پرخوری منجر شود. همچنین رعایت ساعات مختلف برای غذا خوردن می‌تواند کاهش استرس، افزایش تمرکز و تعادل هورمون‌ها را به همراه داشته باشد. در حالت کلی؛ می‌توان اهمیت انتخاب بهترین زمان برای صرف غذا را به صورت زیر بیان نمود:
 
صرف غذا در زمان مناسب خود می‌تواند قند خون را در حالت تعادل نگه‌دارد. در این صورت؛ فشار کمتری به بدن وارد خواهد شد.
 
خوردن به موقع غذا همچنین از ریزه‌خواری جلوگیری کرده و منجر به کاهش وزن می‌گردد. خوردن غذا طبق زمانبندی خاص منجر به حفظ انرژی بدن خواهد شد.
 
نقش ساعت بیولوژیک بدن در غذا خوردن
 
 
همانطور که گفتیم؛ تمامی سلول‌های بدن، طبق ساعت خاصی رفتار می‌کنند. این ساعت معین برای انجام فعالیت سلول‌ها با نام ساعت فیزیولوژیکی و یا ریتم سیرکادین شناخته می‌شود. ریتم سیرکادین، یک سیکل ۲۴ ساعته است که در آن فرآیندهای بیولوژیکی، زیستی و رفتاری موجودات زنده تنظیم شده است. به عبارت ساده‌تر ساعت بیولوژیکی به بدن کمک می‌کند تا زمان خواب، اشتها و سطح هورمون‌ها را تنظیم کند. عوامل مختلفی می‌توانند این ریتم را تنظیم کنند.
 
یکی از این عوامل مهم و موثر، خوردن غذا در زمان مشخص است. در حقیقت، انتخاب بهترین زمان غذا خوردن می‌تواند ریتم سیرکادین را تنظیم کرده و از ریزه‌خواری‌های افراطی جلوگیری نماید. از طرفی، خوردن غذا در ساعات نامنظم می‌تواند این ریتم را به هم زده و منجر به اختلال گردد. ساعت بیولوژیکی بدن در غذا خوردن نقش بسزایی دارد. در ادامه به نقش ریتم سیرکادین در غذا خوردن خواهیم پرداخت.
 
تاثیر بر هضم: ساعت بیولوژیکی، بر روی فعالیت‌های دستگاه گوارش نیز تاثیر می‌گذارد. به عبارت ساده‌تر می‌توان گفت که آنزیم‌های گوارشی در برخی از ساعات شبانه‌روز بهتر کار می‌کنند. در نتیجه؛ هضم غذا در ساعاتی از روز بهتر خواهد بود. از این رو؛ می‌توان گفت که انتخاب بهترین ساعت برای غذا خوردن به هضم بهتر غذا کمک می‌کند.
 
تنظیم اشتها: همانطور که گفتیم؛ ساعت بیولوژیکی بر تنظیم هورمون‌ها نیز دخالت دارد. این ریتم می‌تواند روی هورمون گرهلین و لپتین که به ترتیب مربوط به افزایش و کاهش اشتها می‌شوند، تاثیر بگذارد. از این رو؛ می‌توان گفت که ریتم سیرکادین قادر است سطح اشتها را در طول روز و شب تنظیم نماید.
 
زمانبندی وعده‌های غذایی: ساعت بیولوژیکی به واسطه تاثیر بر هورمون‌های کاهش و افزایش اشتها می‌تواند زمانبندی وعده‌های غذایی را تنظیم نماید. به عنوان مثال در شب اشتها کاهش یافته و در صبح اشتها افزایش پیدا می‌کند.
 
بهترین زمان خوردن صبحانه
 
 
 
یکی از مهم‌ترین وعده‌های غذایی، صبحانه است. خوردن صبحانه می‌تواند ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین کند. همچنین خوردن این وعده غذایی به کاهش وزن نیز کمک بسیاری می‌کند. بسیاری از افراد فکر می‌کنند نوع و مقدار غذای مصرفی به تنهایی در کاهش وزن دخالت دارد. در حالی که انتخاب بهترین زمان غذا خوردن در یک وعده غذایی برای کاهش وزن از اهمیت بالاتری برخوردار است.
 
گفته می‌شود؛ افرادی که قصد کاهش وزن دارند، صبحانه خود را در ساعات ۷ صبح میل نمایند. در واقع این ساعت، ساعت طلایی برای مصرف صبحانه است. بدن انسان، بعد از ۸ ساعت خواب مفید به مواد غذایی نیاز دارد تا قند خون خود را تنظیم کند. بنابراین؛ بهترین زمان برای صرف وعده صبحانه ۷ تا ۸ صبح است.
 
بهترین زمان خوردن ناهار
 
بسیاری از افراد فکر می‌کنند با حذف نهار می‌توانند وزن خود را کاهش دهند. در حالی که حذف این وعده غذایی، به جز به هم زدن ساعت بیولوژیکی بدن، کار دیگری انجام نمی‌دهد. بنابراین؛ صرف وعده‌های غذایی کم حجم با فاصله کمتر، بهتر از خوردن غذاها با حجم زیاد و فاصله بیشتر است. اما چه ساعتی غذا بخوریم؟ این سوال بسیاری از افرادی است که می‌خواهند بدانند بهترین زمان غذا خوردن چه موقع است! بهترین زمان برای خوردن نهار، معمولا بین ساعت ۱۳ تا ۱۴ ظهر است. یعنی حدود ۳ تا ۴ ساعت بعد از خوردن یک میان وعده سبک و سالم!
 
از آنجایی که ساعت نهار معمولا در پرمشغله‌ترین ساعت روز قرار گرفته است، برای خوردن آن باید برنامه‌ریزی کنید. به خاطر داشته باشید که خوردن نهار در این ساعات مشخص می‌تواند انرژی از دست رفته شما را بازگرداند. پس برای این وعده غذایی و داشتن انرژی در طول روز، حتما از غذاهای سالم و مقوی استفاده کنید.
 
بهترین زمان خوردن شام
 
 
 
برخی از افراد بر این باورند که با حذف شام می‌توانند به تناسب اندام رسیده و خواب بهتری داشته باشند. در حالی که با صرف شام در بهترین زمان، به بهتر خوابیدن شما و جلوگیری از ریزه‌خواری کمک می‌شود. هر فرد باید یک زمان ۲ الی ۳ ساعته قبل از خواب ایجاد کند تا خوابی سبک داشته باشد. از این رو؛ می‌توان بیان نمود که بهترین زمان برای خوردن شام ساعت ۷ یا ۸ شب است. از خوردن شام بعد از ساعت ۹ خودداری کنید. چرا که در این صورت بدن فرصت کافی برای هضم غذا نخواهد داشت. در واقع می‌توان گفت که انتخاب بهترین زمان غذا خوردن به حفظ کیفیت خواب و سلامتی شما کمک می‌کند.
 
بهترین زمان خوردن میان وعده
 
صرف میان وعده همانند خوردن وعده‌های اصلی غذا ضروری است. در حقیقت؛ افرادی که می‌خواهند وزنی متعادل و بدنی سالم داشته باشند، بایستی میان وعده مناسبی را انتخاب کنند. بهترین خوراکی‌ها برای میان وعده معمولا انواع میوه، سبزیجات، لبنیات و مواد خوراکی است که نیاز به جویدن بیشتر دارند. اینکار از پرخوری کردن در وعده‌های اصلی و یا ریزه‌خواری جلوگیری می‌کند. در برنامه‌های غذایی، معمولا از دو یا سه میان وعده استفاده می‌شود. اولی ما بین صبحانه و نهار، دومی ما بین نهار و شام و سومی بعد از شام!
 
بهترین زمان غذا خوردن بین وعده‌های اصلی، ساعت ۱۰ صبح، ۱۶ عصر و ۱۰ شب است. البته تنها برخی از افراد هستند که عادت به خوردن خوراکی بعد از شام دارند. اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید، بهتر است از خوراکی‌های سبک مثل سیب و دارچین استفاده کنید. چرا که مصرف خوراکی‌های سنگین قبل از خواب مانع خواب راحت خواهند شد.
 
برای تنظیم بهترین زمان غذا خوردن باید برنامه‌ریزی کرد!
 
 
 
برنامه‌ریزی برای مصرف وعده‌های غذایی، می‌تواند مزایای فراونی را به همراه داشته باشد. در حقیقت؛ شما با مشخص کردن ساعات مشخص برای غذا خوردن می‌توانید به فعالیت‌های بدنی خود نظم ببخشید. کاهش ریسک بسیاری از بیماری‌ها، بهبود هضم و بهبود عملکرد بدن از جمله مزایای برنامه‌ریزی برای خوردن غذا می‌باشند. همچنین اگر در فواصله زمانی کمتر، مواد غذایی کمتری را مصرف کنید؛ قند خون شما تنظیم خواهد شد. این روند به احساس سیری بیشتر و در نهایت کاهش وزن شما منجر می‌شود.
 
پس اگر به فکر تناسب اندام هستید، بهتر است بهترین زمان غذا خوردن در وعده‌های مختلف غذایی را بدانید. البته شما باید با برنامه‌ریزی دقیق، اقدام به صرف صبحانه، نهار، شام و یا میان وعده‌ها نمایید. در ادامه به چندین نکته مهم برای برنامه‌ریزی زمان غذا خوردن پرداخته‌ایم:
 
سعی کنید برای هر وعده غذایی، ساعت مشخصی را در نظر بگیرید. (به عنوان مثال صبحانه ۷ صبح، نهار ۱۳ ظهر، شام ۱۹ شب و میان‌وعده‌ها در ۱۰ صبح و ۱۶ عصر)
 
در هر وعده غذایی خود تنوع ایجاد کنید. اینکار باعث می‌شود ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن شما در طی روز تامین گردند.
 
نیازهای تغذیه‌ای یک فرد با فرد دیگر متفاوت است. از این رو؛ برنامه‌ریزی غذایی هر فرد مختص به خود بوده و با دیگری فرق دارد. بنابراین نیاز است تا زمان غذا خوردن خود را با توجه به نیازهای فردی خود تنظیم نمایید.
 
اگر به دلیل وجود یکسری مسائل، یک وعده غذایی را از دست دادید، بهتر است سریعا به جبران آن برآیید. چرا که عدم خوردن یک وعده غذایی باعث ریزه‌خواری و یا پرخوری در وعده بعدی خواهد شد.
 
نتیجه‌گیری
 
همانطور که گفتیم؛ برای تامین انرژی روزانه و داشتن بدنی سالم، نیاز به یک برنامه‌ریزی دقیق و مشخص دارید. در این برنامه باید بهترین زمان غذا خوردن در وعده‌های مختلف غذایی در نظر گرفته شود. حذف هیچ یک از وعده‌های غذایی جایز نیست و سبب پرخوری در وعده دیگر خواهد شد. بهترین زمان برای صرف صبحانه ساعت ۷ تا ۸ صبح و بهترین زمان برای نهار ۱۳ تا ۱۴ ظهر است. همچنین ساعت ۱۹ تا ۲۰ شب بهترین زمان برای صرف شام می‌باشد. در یک برنامه غذایی دقیق و مناسب، نباید میان‌وعده‌ها را حذف کرد. چرا که میان وعده‌ها سبب تنظیم قند خون شما و جلوگیری از ریزه‌خواری خواهند شد. بهترین ساعات برای صرف میان وعده‌ها نیز ساعت ۱۰ صبح و ۱۶ عصر می‌باشد. اگر به فکر تناسب اندام و سلامتی خود هستید، بهتر است برای زمان و ساعت غذا خوردن خود برنامه‌ریزی کنید.